Forsikringerne

Rejseforsikring

I disse tider hvor det er blevet lang billiger at rejse til udlandet, så øjner forsikringsselskaberne også muligheden for at intensivere deres jagt på kunderne for at få dem til at underskrive en rejseforsikring.

Typer af rejseforsikringer

Men ligesom så mange andre typer rejseforsikringer, så står kunderne ofte i en situation hvor de ikke helt ved hvad de har skrevet under på, fordi alle de mange paragraffer er umulig at få en overblik over.

Og problemet er måske også, at folk ikke helt er klar over hvad det gule sundhedskort egentlig dækker. Det gule sundhedskort er således din offentlige rejsesygesikring, når man er på ferie i et utal af lande. 

Den offentlige rejsesygesikring, eller rejseforsikring Danmark, dækker udgifter i forbindelse med akut sygdom, tilskadekomst og dødsfald, der er opstået i den første måned af rejsen. 

Og faktisk eksistere der nogle helt specielle forhold når rejsen går til Færøerne og Grønland, da den dækker hjemtransport fra de to lande, hvis transporten er ordineret af SOS’ læge.

SOS International er Nordens førende assistanceorganisation

Få billigere forsikring

Få 3 tilbud fra Findforsikring.dk

Få 3 helt uforpligtende tilbud fra forsikringsselskaber og find den bedste og billigste forsikring. 

Hver tredje betaler for meget i forsikring, så et forsikringstjek er en god investering. Indhent flere tilbud på én gang og find frem til, om du betaler for meget. Det er gratis og enkelt. 

Vælg forsikringstyper

Modtag 3 gratis tilbud

Vælg den bedste og billigste forsikring

Få dine 3 tilbud 

Sikring af hjemtransport


Men hvis man ønsker at være sikret hjemtransport i tilfælde af sygdom eller ulykke i andre lande, skal man naturligvis tegne en privat-forsikring.

Ved sygdom eller tilskadekomst i Finland, Island, Norge og Sverige kan du også få dækket merudgifter til hjemtransport. 

Det skyldes en særlig aftale mellem de nordiske lande. Hjemtransporten skal dog være ordineret af en læge.

Ambulancekørsel og sygetransport

 

Rejseforsikringen dækker også udgifter til ambulancekørsel og sygetransport til et behandlingssted. Det betyder, at udgiften skal kunne sidestilles med en ambulancekørsel eller sygetransport i Danmark for at være dækket. Man kan derfor kun få dækket en taxa til hospitalet, hvis denne også ville have været dækket i Danmark. 

Endvidere har det gule sygesikringskort adskillige andre fordele, som ikke kun inkludere nordiske lande, og som gør, at det fortjener større anerkendelse end det umiddelbart får.

Faktum er dog at når du skal rejse – specielt til steder som Thailand, Malaysia, Kina osv – vil det være tosset at undlade at tegne en rejseforsikring da ophold på hospitaler kan være endda meget bekostelige.